Toimintaterapia

Tarjoan yksilö- ja ryhmämuotoista toimintaterapiaa lapsille, nuorille sekä aikuisille.

Toimintaterapia perustuu toiminnan terapeuttiseen käyttöön sekä terapeuttiseen vuorovaikutukseen, joiden avulla pyritään tukemaan ja mahdollistamaan yksilön osallistuminen merkityksellisiin toimintoihin omassa arjessaan. Toimintaterapia on tavoitteellista kuntoutusta ja yksilölliset tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi työssäkäyntiin, opiskeluun, sosiaalisiin taitoihin tai itsestä huolehtimiseen. Toimintaterapiassa on asiakaslähtöinen työote, jonka avulla terapiaprosessissa käytetään yksilölle merkityksellisiä ja tarkoituksenmukaisia toimintoja, jotka lisäävät yksilön motivaatiota. Toiminnot voivat olla esimerkiksi ruoanvalmistusta, leikkiä, kädentaitoja tai liikuntaa. Toimintaterapiapalveluun kuuluu yhteistyö asiakkaan verkoston kanssa, esimerkiksi hoitavan tahon, vanhempien tai muiden lähimmäisten kanssa.

Toimintaterapeutti voi myös tukea yksilön elämäntapojen muuttamista ja siten hyvinvoinnin edistämistä. Toimintaterapeutti voi esimerkiksi harjoitella yksilön kanssa keinoja, joilla terveelliset elämäntavat voi sisällyttää yksilön omaan arkeen. Elämäntapamuutoksessa ja hyvinvoinnin edistämisessä toimintaterapeutti ei tarjoa vain teoriatietoa vaan auttaa yksilöä pääsemään puheesta tekojen tasolle, joka mahdollistaa muutoksen toteutumisen.

Toimintaterapeuttina kohtaan jokaisen asiakkaan yksilönä ja tavoitteenani on rakentaa vahva luottamussuhde omaa ammattitaitoa ja luonnettani hyödyntäen. Toimintaterapeuttina en ole antamassa vain neuvoja ja vinkkejä vaan olen kulkemassa asiakkaan rinnalla, valmiina auttamaan ja tukemaan.

Ota yhteyttä toimintaterapiapalveluihin liittyen alla olevalla lomakkeella tai

puhelimitse 045 896 5585

sähköpostitse paivi@liikkuvaterapeutti.com