Aito minä

Mulla oli tänään sellanen tilanne, missä mua pyydettiin kertomaan lyhyesti ittestäni. Mulle se on ihan kauhunpaikka, koska en pidä itseni esittelemisestä. En pidä siitä sen takia, koska mielestäni jokainen ihminen on niin paljon kaikkea, ettei sitä voi vaan lyhyesti kertoa. Jos mun pitäis esitellä itteni lyhyesti, voisin sanoa että ”mä oon Päivi 23v., tykkään italianpadasta ja hyvästä kahvista, sekä harrastelen liikkumista ja piirtämistä.” Mutta minussa on aika paljon enemmänkin. Oikeesti mä en koskaan esittele itteäni noin, vaan alan huomaamatta kertomaan elämänstooria ja puhun silmät tuikkien. Lopulta mua katotaan suu auki ihmetellen, et mikä tää tyyppi oikein on. Mut tällänen mä oon.

Mä en oo aina ollut oma aito itteni. Seittämän vuoden ajan etsin omaa paikkaani ja sellaista elämää, jossa voin olla aidosti oma itseni. Reilu seittämän vuotta sitten muutin pois kotoa ja aloittelin omaa elämää. Vuosien aikana kohtasin paljon elämän julmuutta, joka esti minua näkemästä sitä, mitä oikeasti olen. Vuosien aikana elin elämää, jossa piti varoa ja sopeutua jonkun muun elämään. Piti sopia johonkin muottiin. Aina tuntui siltä, että minussa on jotain liikaa tai liian vähän. Olin liian levoton, liian malttamaton, liian välittävä, liian pohdiskelija. En osannut sanoa oikeita sanoja, en pystynyt asettumaan aloilleen, en pystynyt suunnittelemaan mitään. Vuosien aikana ei löytynyt muottia, johon olisin sopinut.

Koitin sopeutua ja koitin asettua aloilleen. Hetken kestin sitä, mutta lopulta sydämeni huusi ”juokse karkuun”. Ja minä juoksin. Lähdin taas uuteen paikkaan, jossa pystyin tutustumaan omaan itseeni lisää. Nyt vuosien jälkeen voin onnellisena todeta, että tässä mä oon. Nyt on oon löytänyt sellaisen paikan, jossa mä voin olla just sellanen kuin mä oon. Nyt mä oon hyväksynyt sen, että mun elämään kuuluu vaan ne ihmiset, joille mä oon just tarpeeksi. Ei ole mitään liikaa tai liian vähän.

 

Mä oon se, jonka ajatus juoksee aika lujaa vauhtia. Oon se, joka kertoo huonoja vitsejä väärään aikaan ja nauraa itse niille räkäsesti. Oon se, joka voi kirota kuin merirosvo tai kikattaa kuin pikkulapsi. Mä tykkään yllättää muita ihmisiä, koska haluan nähdä heidän ilon. Mä rakastan katsoa toisen ihmisen ilmeitä ja eleitä, kun hän kertoo jotain sellaista, mistä on innoissaan. Rakastan istua alas ja pohtia elämää. Mä unohdan mun murheet siinä vaiheessa, kun voin katsella hiljaisuudessa tähtitaivasta tai järvimaisemaa. En tykkää suunnitella vaan mieluummin teen asioita fiiliksen mukaan. Kun mua ärsyttää jokin niin vedän asian hieman yli, koska lopulta se alkaa naurattaa. Usein saatan unohtaa kesken lauseen, mistä asiasta olin kertomassa. Fiilistelen hyvää musiikkia, kaunista maisemaa ja maistuvaa kahvia. Arvostan rehellisyyttä ja avoimuutta. Mulle suurta iloa tuottaa se, että huomaan tuoneeni edes pientä iloa toisen päivään. Mä oon se, joka voi kulkea päivän hiukset takkusena ja tanssia vallattomasti ympäri kotia. Voisin jatkaa tätä listaa vielä kauan, mutta uskon, että tuutte kyllä tutustuu muhun, mikäli vielä jatkossakin seuraatte mun tarinointia.

Ihan tosi lyhyesti mä voisin sanoa, että mä oon se, joka on kuin pikkulapsi – tutkailee ja ihmettelee kaikkea silmät tuikkien. Mä oon kuullut monesti sen, mitä mun pitäis ittessäni muuttaa tai mitä mä en vielä ole. Nyt mä tiedän, että en koskaan halua olla mitään muuta kuin oma itteni. En koskaan halua menettää tätä lapsenomaista iloitsemista tai syvällistä elämän pohtimista.

 

Mä toivon, että ihan jokainen pystyis näyttämään aidosti sen, mitä on. Jokainen meistä on ihan mahtava ihminen ja just hyvä omana ittenään. Kun voi olla täysin sinut ittensä kanssa, pystyy myös elämään ihan täysillä. Silloin pystyy rikkomaan rajoja, voittamaan omia pelkojaan ja ennen kaikkea rikkomaan sen muotin, johon on yrittänyt aiemmin sopia.

Pistäs muistiin, että sä oot tosi huikee just tollasena kun oot. Ole oma ittes ja elä ihan täysillä. <3

 

Laitahan jakoon
Share

2 vastausta artikkeliin “Aito minä”

  1. Aivan älyn hyvä juttu hyvä nainen. Pysy just tuollaisena älä koskaan muuta itseäsi. Ole vain oma itsesi.👏💂🏻

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *