Mitä on hyvinvointi?

Loppuvuosi kuljettiin haaveilu-teemassa ja käsiteltiin menneiden kokemuksien kautta tulleita oppeja. Nyt on aika siirtyä enemmän hyvinvointi-teeman pariin. Mä tein aiemmin diilin itteni kanssa, että tänään kirjotan siitä, mitä mä ajattelen hyvinvoinnista. Pakko myöntää, että tämä päivä on ehkä huonoin mahdollinen tuosta aiheesta kirjoittamiseen, koska fiilis on aika alavireinen. Päätä särkee, hartioita kiristää ja jokainen lihas on väsynyt. Mutta se kuuluu elämään, ei aina voi olla täysissä voimissaan.

Hyvinvointi, mitä se sitten oikein on? Yleisestihän voisi sanoa, että hyvinvointi koostuu liikunnasta, ravinnosta ja levosta. Niinhän se periaatteessa on, mutta mielestäni siihen kuuluu paljon enemmänkin. Emme elele tässä maailmassa yksin, joten hyvinvointiin vaikuttaa myös muut ihmiset sekä meitä ympäröivä ympäristö. Jollekin hyvinvointiin voi vaikuttaa työtilanne, taloudellinen tilanne, sukuriidat.. Oikeastaan mikä tahansa.

Mulle itselle hyvinvointi on lyhyesti sanottuna sitä, että mä voin nauttia elämästä. Mä voin liikkua päivittäin, syödä hyvin ja ottaa myös rennosti. Mun hyvinvointi on sitä, että mä en tee sellaisia asioita, joita ”pitäisi tehdä” vaan joita mä haluan tehdä. Tokihan on sitten pakolliset velvoitteet, mutta niistä on turha valittaa. Mulle hyvinvointi on sitä, että mulla on ympärillä ihmisiä, joista mä välitän ja joilta saan takas sen tunteen, että ne myös välittää minusta. Mulle hyvinvointi on sitä, että voin elää täysillä päivästä toiseen. Välillä on heikkoja hetkiä, mutta ne kuuluu elämään. Kun hyvinvoinnin pohja on kunnossa, on helpompi selvitä elämän tarjoamista haasteista. Mulle hyvinvointi on sitä, että mä voin moikata muita aidosti hymyillen. Hyvinvointi on mulle sitä, että kaikki on jotenkin balanssissa.

Hyvinvointi on hyvin laaja käsite ja jokaisella ihmisellä on oma käsityksensä siitä. Sen takia mä kutsuinkin joukon huikeita ihmisiä mun vieraskirjan kirjoittajiksi. Nyt tulevien päivien aikana mä julkaisen tänne eri ihmisten tekstejä siitä, mitä hyvinvointi on just heille. Pysyhän siis kuulolla, ensimmäinen teksti tulee jo tänään illan aikana, sen jälkeen uusia tekstejä ilmestyy päivittäin! 🙂

Tämä oli nyt ihan pintaraapaisu mun ajatuksiin hyvinvointiin liittyen, mutta mä tuun kirjottaa näistä asioista myöhemmin. Tällä hetkellä mua pelottaa, että mun huonopäivä-fiilis välittyy tekstin kautta teille lukijoille ja en halua tällaista fiilistä jakaa. Sen vuoksi jätän tekstin tähän, otan vähän aikaa itselle ja lähden häätämään säryt ja kiristykset raikkaaseen ulkoilmaan.

 

puspus ja hyvää viikon jatkoa jokaiselle! <3

Laitahan jakoon
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *