Sitten kun..

Monesti sitä kuulee sanottavan, että sitten kun olen tätä ja tätä niin teen tuota ja tuota. Sitten kun on kesä niin.. Sitten kun olen eläkkeellä niin.. Sitten kun olen laihduttanut viisi kiloa niin.. Sitten kun asun omakotitalossa niin.. Sitten kun on uusi auto niin.. Kuulostaako tutulta?

Mistä tiedät, että se sitten kun-hetki tulee? Ei meistä kukaan näe tulevaan ja tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Sanoinhan itsekin, että voisin muuttaa takaisin Itä-Suomeen sitten kun olen eläkeiässä. Viikko tuon sanomisen jälkeen kävin kirjoittamassa vuokrasopimuksen uuteen asuntoon, joka sijaitsee juurikin Itä-Suomessa. Ja ei ne eläkepäivät ihan ehtineet tulla tuossa viikon aikana, kun 23 vuotta on vielä mittarissa.

Odottaako se onnellisuus siellä sitten kun-hetkessä? On se sitten kivaa kun on uusi koti ja auto. Sitten kun oon lomalla niin mä vaan nautin elämästä. Eikö just tässä hetkessä voi olla onnellinen? Maailma on ihan pullollaan pieniä asioita, joista voi onnellinen. Niitä asioita on niin paljon, että ihan varmasti jokainen voi olla onnellinen jostain. Vaikka vastaan tuleekin ikäviä asioita ja huonoja päiviä niin ei se onni odota pelkästään siellä kesälomalla tai uudessa kodissa.

I'm definitely one who has had the waiting mentality... I've been trying sooo hard to change that

Ei koko elämä odota siellä sitten kun-hetkessä. Koko ajan ympärillä on asioita, joihin voi tarttua just nyt. Jos jatkuvasti odottaa sitä sitten kun-hetkeä niin voikin olla, että moni huikea tilaisuus on mennyt ihan ohi. Kyllä itsekin välillä mietin, että mitäs sitten kun.. Mutta se on enemmänkin haaveilua, joka toteutuu jos on toteutuakseen. Olen aiemmin itsekin miettinyt sellaisia sitten kun-suunnitelmia. Mutta ne ei toimineet mitenkään. Osa sellaisista toteutui, mutta en mä ollutkaan onnellinen siinä sitten kun-hetkessäni. Sitä hetkeä odotti niin kauan, mutta vastassa olikin sellainen tyhjyys. Sen vuoksi en enää ajattele ”sitten kun” vaan enemminkin kysyn, että mitäs nyt.

Kyllä itselläkin on suunnitelmia ja unelmia tulevaisuuteen, mutta ei ne estä elämästä just nyt. Mä haluan nähdä ympärillä olevat hyvät asiat. Haluan huomata ne pienetkin asiat, jotka tuo onnea. Sellaisia voi olla vaikka tähtitaivaan katselu, vieraan ihmisen hymyyn vastaaminen kassajonossa tai aamulla paistava aurinko. Kun on valmiina tarttumaan hetkiin just nyt, niin voi kohdata yllättäviäkin asioita, jotka tuo itselle suurta iloa. Sellaista aitoa iloa ja onnellisuutta. Mä en tiedä, mitä huominen tuo mukanaan ja sen vuoksi haluan nauttia elämästä just nyt, en sitten kun.

Mitä jos meistä jokainen miettiskin, että mitä mä nyt voisin tehdä? Mistä mä nyt oon onnellinen? Mistä mä nyt oon kiitollinen? Mistä mä voisin just nyt nauttia ja iloita?

 

Iloisia ja onnellisia hetkiä jokaiselle!

Laitahan jakoon
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *