Sovinto vuoden 2016 kanssa

Istuin viime yönä pitkän aikaa sängyn reunalla ja tuijottelin ikkunasta näkyvää talvista maisemaa. Mielessä pyöri tämä kulunut vuosi. Vuosi, joka on ollut tapahtumarikas ja hyvinkin vaihteleva. Vuosi on tuntunut pitkältä maratonilta ja nyt raahaudutaan kohti maaliviivaa viimeisillä voimilla. Tämän vuoden aikana olen nähnyt sen, kuinka mieltä painavat, mutta sanomatta jätetyt asiat voivat vaikuttaa ihmisten välisiin suhteisiin. Olen kokenut sen, millaista on huomata luottaneensa sokeasti toiseen, vaikka toinen onkin aivan jotain muuta kuin luottamuksen arvoinen. Kuluneen vuoden aikana olen jättänyt itseni toissijaiseksi ja sen myötä väsyttänyt itseni. Mutta kaikki nuo asiat ovat opettaneet mulle jotakin.

Ennen tämän vuoden pohtimista piti kelata läpi viimeisimmät kolme vuotta. Noin kolme vuotta sitten aloin miettimään, kuka itse oikein oon ja mitä haluan tehdä. Sitä ennen olin elänyt kulisseissa toisen elämää. Sellaista elämää, jossa en löytänyt omaa paikkaani. Silloin oli kuin olisin tutustunut itseeni ensimmäistä kertaa. Itseeni tutustumisen myötä alkoi vahvistumaan omat arvot ja se, mitä elämältä haluan. Viimeisen kolmen vuoden aikana on vain vahvistunut oma käsitys itsestä.

Tämä kulunut vuosi on koetellut omia arvoja ja tavotteita. Viime yönä talvista maisemaa katsellessa mietin, että tämä vuosi on oikeastaan antanut viimeisen silauksen siihen, mitä olen kolmen vuoden aikana oppinut itsestäni. Kolme vuotta sitten huomasin, kuinka helpottavaa on puhua mieltä painavista asioista ja kuinka suoraan sanotut asiat vaikuttavat ihmissuhteisiin. Tämän vuoden aikana sain muistutuksen siitä, kuinka mieltä painavat, mutta sanomatta jätetyt asiat voivat tulehduttaa ihmisten välisiä suhteita. Aina ei ole helppoa sanoa ääneen ikäviä asioita, mutta lopulta sillä on suuri merkitys. Mitä hyötyä on, jos valittelet yksinään toisen ihmisen käytöstä? Mitä hyötyä on siitä, ettet sano mitään jos toinen on sinua loukannut? Elämä ei ole aina yhtä juhlaa, joten miksi pitäisi puhua vain kivoista jutuista ja unohtaa kaikki ikävät asiat?

Kolme vuotta sitten aloin löytämään toimivia keinoja siihen, kuinka pidän huolta omasta hyvinvoinnista. Tämän vuoden aikana päädyin kuitenkin tilanteeseen, jossa laitoin toisen ihmisen hyvinvoinnin omani edelle. Toimin tukipilarina saamatta tukea takaisin. Lopulta kaikki voimani oli käytetty loppuun. Tämän myötä muistin taas ne asiat, jotka on itselle tärkeitä ja jotka tukee omaa hyvinvointia. Muistin sen, että täytyy olla tarpeeksi itsekäs vaikka välittääkin paljon muista. Jos et pidä huolta sinusta itsestäs, kuinka voit lopulta pitää huolta muista?

Kolme vuotta sitten opettelin luottamaan omaan fiilikseen ja kulkemaan sen mukaan. Tämän vuoden aikana jouduin painimaan sen kanssa, että oma fiilis kertoi toista kuin toinen ihminen sanoi. Aluksi en tiennyt kumpaa uskoa, mutta lopulta luotin omaan fiilikseen. Huomasin sen pitäneen paikkansa ja se vahvisti luottamusta omiin vaistoihin. Välillä omaan vaistoon luottaminen tuntuu pelottavalta, mutta se kannattaa kyllä. Omalla kohdallani omaan vaistoon luottaminen käänsi elämässäni täysin uuden sivun, johon olen kyllä erittäin tyytyväinen.

Vuosi 2016 on ollut tapahtumarikas ja hetkittäin raskas. Vuoteen on mahtunut todella monia ikäviä asioita ja välillä on tuntunut, etten jaksaisi enää yhtäkään koettelemusta. Viime yönä talvista maisemaa katsellessa mietin, että asioilla on kuitenkin aina kääntöpuolensa ja sen vuoksi ikävistäkin asioista löytyy se hyvä merkitys. Koko tämä vuosi on vahvistanut käsitystäni siitä, kuka mä itte oikein oon. Jokainen vuoden aikana kohdattu koettelemus on vahvistanut omia arvojani ja tavotteitani. Kaikkien noiden vuoden aikana kohdattujen asioiden myötä kasvoin ja vahvistuin vielä lisää. Viime öisen pohtimisen jälkeen ajattelin, että nyt mä oon tehny sovinnon vuoden 2016 kanssa. Aivan pian voidaan heittää yläfemmat ja jatkan matkaa varmoin askelin kohti tulevaa vuotta.

Onko sun vuodessa ollut ikäviä asioita? Ootko miettinyt, että mikä niiden asioiden hyvä puoli on? Tämän vuoden maaliviiva alkaa jo pian häämöttää edessä, joten on hyvä pysähtyy miettimään, että mitä tämä vuosi 2016 on opettanut just sulle.

Hyvää alkanutta viikkoa jokaiselle! <3

Laitahan jakoon
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *