Ulkonäköpaineet

Olen aika ihmeissäni nyt. Ihmettelen sitä, kuinka paljon lapset ja nuoret joutuvat kohtaamaan julmuutta, joka liittyy omaan ulkonäköön. Pari päivää sitten luin Ylen uutisen, jossa nuori joukkuevoimistelua harrastava tyttö kertoi sairastuneensa anoreksiaan, koska joukkueeseen kuuluvia nuoria oli kehotettu laihduttamaan (teksti täällä). Tänään luin Heli Ingeborgin kirjoittaman blogitekstin lapsiin kohdistuvista ulkonäköpaineista. Tekstissä oli maininta siitä, kuinka pieni lapsi oli jumppaohjaajan mielestä liian pyöreä jumpparyhmään (teksti täällä). Siis mitä? Oikeesti? Noita tekstejä lukiessa jäin suu auki ihmettelemään.

Am I perfect now?:
Kuva: Pinterest

Ympärillä oleva maailma tarjoaa älyttömän määrän paineita niin ulkonäköön liittyen. Entä kun lapsi kohtaa noita paineita? Entä kun lapsi kuulee ikäviä kommentteja itseensä liittyen? Ei pieni olento pysty käsittelemään niitä asioita, koska ei aina aikuisetkaan pysty. Jokainen aikuinen varmasti tietää, miltä tuntuu toisen sanoma ikävä kommentti, arvostelu tai vertaaminen johonkin muuhun. Jokainen aikuinen varmasti tietää, että ei ole helppo ottaa vastaan ikäviä kommentteja liittyen omaan ulkonäköön. Sellaiset kommentit satuttaa ja voivat jäädä mieleen hyvin pitkäksi aikaa. Nuoret rakentavat omaa itsetuntoaan ja käsitystä itsestään, joten miten käy kun heille kerrotaan, että he eivät kelpaa?

 

Olen itsekin aiemmin yrittänyt sopia tiettyyn muottiin, joka on jonkun toisen luoma. En ollut koskaan riittävän hyvä, koska en pystynyt vastaamaan toisen luomiin odotuksiin. Olen itsekin verrannut itseäni toisiin. ”Miksi en ole yhtä pitkä? Miksi en näytä samalta? Miksi en näytä yhtä kauniilta? Miksi en ole yhtä hyvä?”. Tuollaiset ajatukset ovat aikamoisia mörköjä omassa päässä. Sellaisia mörköjä, jotka vie omia voimia todella paljon. Sellaisia, jotka saa meidät puhumaan rumasti itsellemme ja estävät näkemästä itsessämme mitään kaunista. Olen onnellinen siitä, että tuollaiset ajatukset eivät kuulu enää elämääni. Toivoisin, että ihan jokainen pystyisi häätämään tuollaiset ajatukset pois ja olemaan just oma ittensä.

Quotes Of The Day – 10 Pics:
Kuva: Pinterest

On todella surullista, että lapset ja nuoret joutuvat kohtaamaan ulkonäköön kohdistuvia paineita. Vieläpä aikuisen toimesta. Ei lasten ja nuorten kuulu huolehtia siitä, millaisia he ovat toisiin verrattuna. Ei kenenkään kuulu huolehtia siitä, koska meistä ihan jokainen on tarpeeksi hyvä. Joku voi verrata itseään julkkikseen, jota seuraa Instagramissa. Toinen voi verrata itseään naapuriin, joka näyttää omasta mielestä aina paremmalta kuin itse. Joku voi taas verrata itseään kaveriin, jolla on omasta mielestä aina hienommat vaatteet. Vertaamalla itseämme toisiin teemme itse itsellemme paineita ulkonäköön liittyen. Toivon, että ihan jokainen pystyisi lopettamaan itsensä vertaamisen toisiin. Toivon, että vertaamisen sijaan ihan jokainen katsoisi ja kohtelisi itseään arvokkaasti. Ei ole mitään yhteistä muottia, johon jokaisen pitäisi sopia. On jokaisen oma muotti, joka on just sellasenaan ihan tosi hyvä. ♥♥♥

you are amazing. remember that.:
Kuva: Pinterest

Tän myötä mä antaisin teistä jokaiselle tehtävän. Sano kauniilla äänellä ittelles sellanen asia, josta tykkäät just sinussa itsessä. Sano kauniilla äänellä sulle ittelles, että oot ihan tosi arvokas just omana itsenäs. Sä oot nimittäin tositosi upee! <3

19 Quotes To Remind You That Valentine's Day Is Also About Loving Yourself #valentinesday:
Kuva: Pinterest
Laitahan jakoon
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *