Uskalla epäonnistua

Näetkö edessäsi enemmän esteitä vai mahdollisuuksia? Uskallatko ottaa ensimmäisen askeleen epämukavuusalueelle vai jäätkö mieluummin mukavasti tuttuun ja turvalliseen? Onko se jatkuvasti tutussa ja turvallisessa oleminen oikeasti hyvä juttu? Pääseekö sillä tavalla kehittymään ja elämässä eteenpäin? En ole varma, miten tästä kirjoittaisin, mutta nuo kysymykset pyöri päässä.

Kun kohdataan jokin uusi asia tai tilanne, lähdetään helposti selittämään itselle miksi uutta asiaa tai tilannetta ei voisi kohdata. Selittelyllä luodaan ympärille muurit, jotka estää meitä kokemasta jotain uutta. Selittelyn taustalla voi olla myös pelko siitä, että epäonnistuu. Mutta mitä sitten jos epäonnistuu? Jokainen, ihan jokainen meistä on varmasti joskus epäonnistunut. Ja mitä sitten tapahtui? Elämä jatkui kuitenkin.

Epäonnistumisen pelko on aika suuri juttu. Aiemmin itsekin pelkäsin epäonnistumista sekä mokailua ja sen vuoksi piti yrittää aina täysillä. Vaikka kuinka yrittäisi täysillä niin ei sekään aina riitä – epäonnistuminen voi tulla siitä huolimatta. Usein siinä vaiheessa syytetään itseä siitä, ettei ole tarpeeksi hyvä tai mitenkään riittävä. Mutta mitäpä jos tilanteen kääntäisi toisinpäin ja ajattelisi, että epäonnistumisen hetki onkin oppimistilanne? Tilanne, jossa pystyt oppimaan omista taidoistasi ja kyvyistäsi. Pystyt näkemään sen, mitä sun pitää vielä harjoitella. Ajattelen, että epäonnistumiset on sellaisia kohtia elämässä, jotka auttavat meitä kehittymään, siirtymään nextille levelille. Epäonnistuminen ei ole aina se haluttu tulos, mutta se on tulos kuitenkin.

En todellakaan tiedä, miten kuva liittyy aiheeseen, mutta tuntu hyvältä lisäykseltä. 😀

Kuinka sinä suhtaudut uusiin asioihin tai tilanteisiin? Lähdetkö kokeilemaan uutta urheilulajia vai teetkö mieluummin tuttuja harjoituksia? Kokeiletko uutta ruokareseptiä vai kokkailetko omaa bravuuriasi? Sanotko, ettet osaa vai yritätkö kuitenkin? Mielestäni uusiin asioihin tarttuminen on tosi tärkeää, koska niiden kautta pystyt oppimaan paljon itsestäsi. Et voi koskaan tietää mihin pystyt, jos et sitä testaile. Esimerkiksi itselle tämän oman nettisivun perustaminen ja oman tuotteen myyntiin laittaminen oli tosi iso juttu. Monesti mietin, että mitä jos en pärjääkään tai tämä ei olekaan niin hyvä juttu kuin olin ajattelut. Mieleen tuli se pelätty kysymys, että mitä jos epäonnistun. Mutta jos kaikki meneekin pieleen, voin todeta, että olen ainaskin yrittänyt ja toteuttanut yhden haaveistani.

Nykysin oon itte sellanen vähän höppänä, joka aikalailla miettimättä suostuu uusiin juttuihin. Usein oon sellanen haahuilija, joka mokailee milloin missäkin. Mutta sitten kun mokailuille osaa nauraa niin niistä tuleekin pieni ripaus elämän suolaa – sellainen hyvä twisti arkisiin asioihin.  Mä kannustan teistä jokaista potkaisemaan ne itse tehdyt muurit rikki ja ottavan askeleen kohti jotain uutta. Se uusi voi olla vaikka itselle vieras ryhmäliikuntatunti, tuntematon lenkkipolku, uuden ruoka-aineen maistelu tai vaikka itseä kiinnostavaan ihmiseen tutustuminen. Et voi tietää, mitä uuden kokeilu tuo tullessaan, mutta mitä voit siinä menettää?

 

Ps. Mulla on ittelleni haaste ensi vuodelle. Käyn testaamassa vähintään 12 itselle vierasta liikuntalajia, eli yksi uusi laji/kuukausi. Mikäli sulla on hyvä laji mielessä niin pistä mulle vinkkiä! Tämä höppänä ottaa niitä nimittäin mielellään vastaan. Ja tietenkin testailut pääsee myös tänne blogiin. Ja lupaan kertoa täysin todellisen version mokailujen kera. 😉

 

Kuvassa näkyvä purkillinen elämän suolaa löytyi Joensuussa sijaitsevasta Sarustiikka-nimisestä sisustusliikkeestä. Sarustiikan nettisivuille pääset tästä

Laitahan jakoon
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *