Uskalla unelmoida

Meillä jokaisella on varmasti unelmia. Unelma voi liittyä mihin tahansa ja se voi olla suuri tai pieni. Tärkeintä on, että unelma on just itselle merkityksellinen ja sen eteen on valmis tekemään töitä. Oma unelma ohjaa meitä tekemään sellaisia valintoja sekä tekoja, jotka auttaa meitä pääsemään lähemmäs unelman toteutumista. Unelman toteutumisen jälkeen mieleen varmastikkin tulee seuraava unelma, jota kohti lähdemme etenemään. Ajattelen, että unelmat ovat sellaisia, jotka auttaa meitä kehittymään ja pääsemään eteenpäin elämässä. Ajattelen, että unelmat on niitä, jotka pitävät meidät motivoituneena ja auttavat jaksamaan vaikeidenkin aikojen läpi.

Yrittäjänä toimiminen on ollut oma unelmani jo jonkin aikaa. Avatessani nämä nettisivut kirjoitin kaksi tekstiä siitä, kuinka minusta tuli Liikkuva terapeutti (tekstit osa 1 ja osa 2). Tuon oman kokemukseni myötä olen oppinut sen, että vaikka olisikin menossa vahvasti omaa unelmaa kohti niin matkaan voi tulla esteitä ja sellaisia tekijöitä, jotka muuttavat suunnan kokonaan. Omalla kohdallani juuri tuollainen muutos tuli eteen viime syyskuussa. Aiemman unelmani mukaan mun yrityksen piti olla Jyväskylässä ja mun piti toteuttaa hyvinvointivalmennuksia. Muutoksen myötä toiminkin Itä-Suomessa ja unohdin hyvinvointivalmennusten toteuttamisen, ainakin toistaiseksi.

Mun muutto Itä-Suomeen oli aika nopea ja yllättävä ratkaisu. En tiennyt, mitä tulisin tänne tekemään, mutta muutto tuntui silti oikealta. Ennen muuttoa olin todella väsynyt ja henkisesti rikki. En oikein tiennyt, mitä elämältä nyt ihan oikeesti haluisin. Eräänä iltana aloin piirtämään unelmien aarrekarttaa, eli piirsin paperille asioita, joita haluan tulevaisuudessa tehdä. En asettanut asioille mitään ”aikarajaa” vaan piirsin asioita, joita haluan joskus tulevaisuudessa toteuttaa. Nyt kolme kuukautta myöhemmin katselin piirustuksia ja huomasin, että suht huomaamatta niistä suurin osa oli jo toteutunut. Omassa unelmieni aarrekartassa oli kuvia esimerkiksi omasta yrityksestä, ensimmäisestä tatuoinnista, hyvinvointiin keskittyvästä blogista, käsilläseisonnan opettelusta sekä ajanvietosta läheisten kanssa.

 

Unelmien aarrekarttaa katsellessa mietin, kuinka tärkeää on jollain tavalla kirjata ylös omat unelmat. Usein sitä ajatellaan, että ei ole saavuttanut juuri mitään, vaikka huomaamattomasti olisikin toteutunut monia unelmoituja asioita. Unelmien kirjaaminen ylös selkiyttää myös omaa ajatusta siitä, mitä oikeasti haluaa. Ajatuksen selkiytymisen myötä alamme havaitsemaan enemmän sellaisia asioita, jotka tukee unelman saavuttamista.

Kyllähän sitä välillä unelmoidaan jotain sellaista, mitä ei välttämättä voi saavuttaa. Mutta sekin on mielestäni tärkeää, koska ainakin itselläni sellainen päätön unelmointi tuo iloa arjen keskelle. Mieluusti juttelen toisen kanssa siitä, mitä sitä voisikaan tehdä jos vaikka voittaisi lotossa. Ne on kuitenkin sellaisia unelmia, jotka kulkee ajatusvirran mukana. Ne kaikista merkityksellisimmätunelmat ovat mielessä useasti ja niiden saavuttamista varten raivataan tietä. Voi olla, että jonkun unelman toteutuminen vaatii muutoksen tai jostain luopumista. Silloin täytyy vaan luottaa siihen omaan uskoon unelmaansa kohtaan. Mikäli uskot vahvasti just sun omaan unelmaan niin pystyt sen kyllä saavuttamaan.

Nyt kun tämä vuosi on lähestulkoon ohi, on hyvä pysähtyä miettimään niitä omia unelmia. Kannustankin nyt jokaista tekemään oman unelmien aarrekartan. Sen voit toteuttaa ihan just sulle sopivalla tavalla. Voit esimerkiksi piirtää, kirjoittaa tai leikata lehdistä kuvia. Laita ylös sellaisia asioita, mitä sä haluut tulevaisuudessa toteuttaa. Sellaisia asioita, jotka susta tuntuu hyvältä.

Tämä unelma-teema jatkuu vielä huomenna julkaistavassa tekstissä, joka myös aloittaa Liikkuvan terapeutin vieraskirjan. Mulla oli kunnia saada vieraskirjan ensimmäiseksi kirjoittajaksi 23-vuotias nuori mies, joka on toteuttamassa pitkäaikaista unelmaansa. Olkaas huomenna kuulolla, luvassa on huikea tarina! 🙂

 

 

Laitahan jakoon
Share

2 vastausta artikkeliin “Uskalla unelmoida”

  1. Tosi hyvä teksti! Minunkin mielestä unelmat vievät elämää eteenpäin ja ovat myös samalla tavoitteita, joiden saavuttaminen tekee elämästä mielekästä ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *