Vieraskirja: Hyvinvoiva parisuhde

Tänään vieraskirjassa kirjoittelee Jenni ja Janne! Tämä söpö pariskunta kertoo siitä, mitä se hyvinvointi tarkoittaa parisuhteessa ja kuinka siitä voi pitää huolta.

 

”On hölmöä olettaa, että hyvinvoiva parisuhde syntyy ilman toimintaa

Vuodesta toiseen lehdet ja media jakavat vinkkejä onnistuneeseen parisuhteeseen ja sen oikean löytämiseen. Se elämän tärkein suhde on syystäkin jatkuvasti puheenaiheena. Sen kautta moni meistä kokee elävänsä merkityksellistä elämää ja kaikki muutkin elämän ilot ovat mukava jakaa jonkun kanssa. Tämä on nuoren parin käsitys siitä, miten toisesta pidetään huolta ja pysytään yhdessä, niin myötä kuin vastamäessä.

Meillä on takana pari vuotta seurustelua, reilu vuosi yhdessä asumista ja puoli vuotta vastuuta yhteisestä koirasta. Matkamme on vasta alussa, mutta suunta tuntuu enemmän kuin oikealta. Emme ole se pari, joka sanoo: ”Me ei riidellä koskaan”. Herran tähden, välillä meilläkin mennään vihaisena nukkumaan ja revitään toiselta peittoa, ihan vain kiusallaan. Meillä on omat riitamme ja ongelmanne, niinkuin kaikilla muillakin. Enemmän meillä on kuitenkin kaikkea sitä, mistä pitää olla kiitollinen. Meillä on toisemme, terveytemme ja työstämme yhdessä tuumin valoisaa tulevaisuutta. Parisuhde on meille se hienoin juttu elämässämme, mutta niinkuin kaikki hienot asiat, vaatii sekin työtä.

Rakkaus on iso sana ja se merkitsee monia asioita. Meille rakkaus on silti eikä siksi. Rakastamme toisiamme huolimatta toisen vioista tai puutteista. Siis silti, huolimatta siitä, että välillä keittiön pöytä on vallattu askartelutarvikkeille kolmatta viikkoa tai toisaalta siitä, että välineiden seasta löytyy likaisia boksereita. Etenkin ihastuessa huomaa vain ne kaikista kiehtovimmat jutut toisesta. Ajan kuluessa rakkaus muuttuu arkisemmaksi ja sen eteen on tehtävä töitä. Rakkaus on enemmän toimintaa kuin pelkkää tuntemista. Rakastaa on verbi muiden joukossa ja se tarkoittaa toimintaa. Tuo toiminta on jokapäiväistä ja välillä myös vaikeampaa, mutta se palkitsee kenties enemmän kuin mikään muu tässä elämässä.

Hyvinvointi parisuhteessa vaatii siis molemmilta osapuolilta aktiivista toimintaa. Se vaatii etenkin toisen huomioon ottamista ja sitä että tietää, miten toinen haluaa tulla otetuksi huomioon. Toiset tykkäävät kosketuksesta, toiset kehuista. Yhdelle lahjat merkitsevät paljon ja toiselle kotitöiden tekeminen on suurin rakkauden osoitus. Jotta ymmärtää toista on myös osattava puhua avoimesti asiasta kuin asiasta ja etenkin kuunneltava. Näitäkin taitoja kehitetään vain keskustelemalla.

Tärkeää on myös sisäistää, että parisuhde on tiimipeliä ja joukkueella on yhteiset tavoitteet. Kohti tavoitteita ja unelmia tallustetaan yhdessä. Niin onnistumiset kuin arjen vastoinkäymiset otetaan vastaan yhdessä. Yhdessä ollaan vahvempia kuin kumpikaan yksin. Tietenkin tärkeää on antaa aikaa myös yksilölle, mutta tällöinkin toisen rooli on läsnä; kannustamassa ja auttamassa, jotta kumppani pääsee kohti tavoitteitaan. Ihan niinkuin huippujoukkue parisuhdekin muodostuu yksilöistä.

Arjen tiimellyksessä on muistettava myös positiivisuuden kantava voima. Joka päivä on katsottava niitä hyviä juttuja, mitä elämässä on ja pysähdyttävä nauramaan. Välillä on ok ja tarpeellista hengähtää ja olla suorittamatta sekä suoda se myös kumppanille. Aktiivisuus ja armollisuus kulkevat hyvinvoivassa parisuhteessa käsi kädessä. Työstäkää siis hyvää parisuhdetta, älkääkä vain toivoko sitä ja muistakaa, että olette molemmat vain ihmisiä.

Terkuin, Jenni ja Janne – Myö.fi ”

 

Kiitos teille, Jenni ja Janne! Suuri halaus teille kummallekin! <3

 

x x x

Aiemmat vieraskirjatekstit:

Laitahan jakoon
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *