Vieraskirja: Perheenisän hyvinvointi

Kirjoitin tänään lyhyesti siitä, mitä hyvinvointi on mulle (teksti täällä). Siinä mainitsin, että hyvinvointi merkitsee jokaiselle erilaisia asioita. Sen vuoksi halusinkin pistää vieraskirjan pystyyn ja kutsua muita kertomaan, että mitäs se hyvinvointi oikein merkitsee ja kuinka jokainen pitää omasta hyvinvoinnistaan huolta. Nyt mulla on kunnia julkaista ensimmäisen kirjoittajan, eli Ilkan ajatuksia asiasta!

 

”Liikunta, lepo ja ravinto on mielestäni yhtä kuin hyvinvointi. Minulla oli haave, että jonain päivänä minulla olisi vaimo, lapsi/lapsia ja työ. Olen saanut sen mistä haaveilin, mutta olen myös oppinut ymmärtämään, ettei saavutetut asiat ole itsestään selviä vaan niistä tulee pitää myös kiinni, ettei niitä menetä. Minulle noi alussa mainitsemat kolme asiaa pitää huolen siitä, että jaksan huolehtia parisuhteestani, lapsistani ja työstäni parhaani mukaan.

Liikunta näkyy elämässäni lähes päivittäin. Olen viimeisen parin vuoden aikana vähentänyt merkittävästi työmatka autoilua ja olen alkanut juoksemaan/pyöräilemään/rullaluistelemaan töihin. Juoksemisen, pyöräilyn ja luistelun lisäksi jalkapallo kulkee myös edelleen tärkeässä osassa rinnallani ja talvisin yritän hiihtää mikäli vain lunta riittää. Teen nuorten parissa töitä ja on onni, että saan myös hyödyntää liikunnallisuutta omassa työympäristössä ja näin ollen edistää yhteisön etuja sekä ohjata nuoria siihen suuntaan, että omasta jaksamisesta sekä kunnosta kannattaa pitää huolta. Liikkuminen onkin kuin laittaisi rahaa pankkiin se on talletus omaan hyvinvointiin. Liikun, koska saan siitä nautintoa ja en tee sitä hampaat verillä. Olen käynyt juoksemassa pitkiä matkoja, mm. maratonin ja mikään ei ole hienompi tunne kuin testata rajojaan ja voittaa itsensä. Toki nautin myös välillä täydellisestä rauhasta kalastaen tai metsästäen. Myönnän myös olevani kulttuurin suurkuluttaja, nimittäin liikuntakulttuurin. Olisi suuri häpeä jos asuu Jyväskylässä ja urheilu/liikunta ei kosketa millään tapaa. Tämä kaupunki elää ja hengittää liikuntaa ja minä nautin, kun saan käydä seuraamassa Jypin ja JJk:n matseja.

Kuvasta näkyy ”loppusuora” ennen maalia joka häämöttää vasemmalta puolen viimeisen tunturin juurella. Kuva on otettu viime kesänä karhunkierroksen päätös osuudelta ja miksi julkaisin tämän niin ensi keväänä olisi tarkoitus päästä noissa maisemissa juoksemaan eka polkujuoksuni joka päättyy tuonne Rukalle.

Nykyisin kun elän ”ruuhkavuosia” niin suositellun levon täyttyminen ei olekaan itsestään selvyys, kun perheessä elää kolme alle kouluikäistä lasta. Mutta tässäkin kohtaa nousee tärkeään rooliin yhteistyö vaimon kanssa ja on tärkeää jakaa vastuita sekä tarvittaessa antaa toiselle huilivuoroa. Ravinto on myös tärkeää, jotta sitä jaksaa pyörittää arkea. Viime aikoina olen kiinnittänyt paljon huomiota siihen, että miten paljon sitä on tullut syötyä ”huomaamatta” liharuokaa. Kesällä lähdimme perheessä kiinnittämään huomiota siihen, että tuomme viikottain vähintään pari kertaa kasvisruoan ruokalistalle. Nyt omalla kohdalla olen jo siirtynyt kokeilemaan täysin kasvisruokavaliota, se tuleeko tästä lopullista niin en osaa sanoa.

Kun minä voin hyvin, niin silloin minulla on paremmat edellytykset pitää huolta siitä, että vaimoni ja lapset voi hyvin. Jos en voi itse hyvin niin en minä voi auttaa ja kohdata työssäni nuoria. Eli hyvinvointi on se jolla minun elämäni arki rullaa turvallisesti eteenpäin.”

Rakastan järviä ja mikäs sen mukavampaa kuin juosta niitä ympäri. Kuva on otettu kesäyönä Jyväsjärven rannalta Suuruspäästä josta avautui kaunis näky,kun aurinko laski Lutakon kerrostalojen taakse.

Kiitos Ilkka, että jaoit omia ajatuksia aiheesta! Lähetän paljon iloa ja onnea sinulle ja perheellesi! <3

Laitahan jakoon
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *