Vieraskirja: Uupuneesta olosta hyvinvointiin

Tänään tässä hyvinvointi-teemaan keskittyvässä vieraskirjassa kirjoittelee Pauliina, mun ihana ja upea ystävä. <3

 

”Moikka kaikille!

Olen Pauliina, Päivin hyvä ystävä monen vuoden takaa. Päivi antoi minulle mahdollisuuden kertoa täällä mitä hyvinvointi merkitsee minulle. Aluksi lähdin miettimään, että mitä se hyvinvointi ylipäätään tarkoittaa. Mielestäni hyvinvointiin vaikuttavat fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset tekijät, jotka muodostavat kokonaisuuden ja ovat sidoksissa toisiinsa. Itselleni esimerkiksi tärkeä fyysinen tekijä on terveys, psyykkinen tekijä onnellisuus ja sosiaalinen tekijä läheiset.

Aloin ajattelemaan omaa hyvinvointiani tarkemmin vasta pari vuotta sitten, kun takana oli ollut melko rankka kesä. Tein koko kesän töitä tosi paljon ja kahdessa eri paikassa, kolmea eri vuoroa. Syyskuussa koulun alettua huomasin kuinka uupunut olen! Sen lisäksi minulle todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta, joka myös osakseen aiheutti terveyspulmia, kuten väsymystä ja korkeita verenpaineita. Silloin päätin, että oma terveys tulee jatkossa aina etusijalla, itseään ei pidä saattaa burnoutin partaalle.

Minulle hyvinvointi koostuu elämän ja arjen ihanista pienistä hetkistä. Yhteisestä ajasta rakkaimpien kanssa, mutta välillä myös yksinolosta ja pitkistä aamuista, jolloin voi vain haahuilla iso kahvikuppi kädessä tekemättä mitään. Liikunta on minulle myös tärkeää, en ole himourheilija, mutta ilman päivittäistä lenkkiä minusta tulee äreä. Suomen luonto on kaunis ja ilma, varsin näin talvella on niin raikas ja piristävä, ettei siitä voi olla nauttimatta! Liikunnan vastapainoksi nautin hyvästä ruuasta ja kyllä minussa herkuttelijankin vikaa on. Ja niin sen kuuluukin mennä, hyvinvointi koostuu niistä asioista, joita rakastaa ja niiden tasapainosta elämässä.

Ihanaa talven jatkoa!”

Kiitos Pauliina! Oot tosi rohkee kun toit esiin tuon näkökulman, että omaa hyvinvointia alkaa pohtimaan vasta sitten, kun on uupunut. Iloa sun arjen pieniin hetkiin, pus! <3

 

x x x

Aiemmat vieraskirjatekstit:

Laitahan jakoon
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *