Liikkuvaiset-liikuntakorttien kehitystarina

Liikkuvaiset-tuotteet

Liikkuvaiset-korttien idea lähti liikkeelle omista töistäni. Syksyllä 2015 toimin lasten liikunnanohjaajana ja ohjasin alle kouluikäisten liikuntaryhmiä sekä perheliikuntaa. Korttituotteiden käyttäminen liikuntaryhmissä oli itselle tuttua, mutta valitettavasti valmiit liikuntakortit eivät olleet omille ryhmilleni sopivia. Sen myötä aloin itse piirtämään kuvia erilaisista liikuntasuorituksista ja aloin käyttämään kortteja omissa liikuntaryhmissäni.

Omat liikuntakortit osoittautuivat erittäin toimivaksi työvälineeksi ja vähitellen idea lähti laajenemaan tuotteistamista kohti. Tuotteistamisen myötä testasin liikuntakortteja myös lasten toimintaterapiassa, jossa suoritin opintoihini kuuluneen työharjoittelun keväällä 2016. Havainnoinnin myötä kehitin korttien kuvia selkeämmiksi ja kokeilin erilaisia ohjaustyylejä. Käytännön kokeilun myötä esiin tuli myös erilaisia keinoja käyttää Liikkuvaiset-liikuntakortteja.

Liikkuvaiset-Yhdistellen. Kuvan muutos vuoden aikana.

Noin puolen vuoden pilottikokeilun jälkeen hankin elämäni ensimmäisen piirtopöydän ja aloin opettelemaan kuvien piirtämistä sillä. Harjoittelu vei todella paljon aikaa ja välillä hermotkin oli hyvin kireällä kun kuvat eivät meinanneet onnistua. Vähitellen taitoni karttuivat ja aloin olla tyytyväinen kehittyviin kuviin. Syksyllä 2016 edessäni oli yhteensä 50 erilaista painovalmista kuvaa liikuntakortteja varten.

Liikkuvaiset-Tasapainoillen. Kuvan muutos vuoden aikana.

Liikkuvaiset-tuoteperheen esikoisten Yhdistellen ja Tasapainoillen suunnittelu sekä valmistaminen vei noin vuoden ajan aikaa. Tuotteissa on yhdistetty liikunnanohjaajan sekä toimintaterapeutin ammattitaitoa ja valmiissa tuotteessa näkyy oma kädenjälki. Liikkuvaiset-korttien painatuksesta kiitokset menee Joensuulaiseen painotaloon, LaserMedialle. Korttien mukana tulevista kangaspusseista kiitokset menee rakkaalle äidilleni. Kyseessä on siis kotimaiset tuotteet, joiden kehitykseen on vahvasti vaikuttanut käytännön kokeilu ja mikä tärkeintä, lasten mielipiteet.

31.5.2018 Liikkuvaiset-kortit poistuivat myynnistä yritystoiminnan keskeyttämisen vuoksi. Lisää aiheesta voit lukea täältä! 🙂